Заохочуємо наших парафіян та мешканців Браїлова долучатись в допомогу тим в чию домівку увірвалась війна.

Вже триває дев’ятий місяць війни, за цей час ми навчились жити в незвичних умовах для нас. Нас вже дуже давно не лякають звуки сирен, які звіщають нам про повітряну небезпеку. Нас не зламали прильоти ракет по наших мирних містах. Ми пережили велику евакуацію людей, які змушені були залишити свої домівки в небезпечних територіях. Ми відчинили наші домівки, щоб приймати цих людей в наших містах і селах, щоб вони чулись у безпеці. Так напочатку війни у нашій місцевості було багато переміщених людей, які у нас змогли знайти безпечне місце на цей не легкий час. При нашій парафії ми організували пункт видачі продуктів, засобів особистої гігієни не тільки для людей які змушені були покинути свої домівки, а для кожного потребуючого.

Через війну змінилось функціонування нашої парафіі зіьльшилось коло парафіяльного Карітасу, а спільнота Лицірів святого Колумба повністю увійшла в благодійну діяльність. Потреби наших ближніх змінили наші серця і ми навчились допомагати в цей нелегкий час . Цікавим є те, що в не легкі часи люди стараються самі виживати, но ця війна навчила нас допомагати, не бути байдужим. Ситуація на ліні фронту також змінилась, наше військо наступає і відбиває окуповані землі. Через ці позитивні новини з лінії фронту багато людей отримало змогу повернутись до свого рідного дому, дехто немав вже куди повертатись, бо російська агресія знищила не тільки їхні домівки,але цілі міста . Немаючи надії повернутись до рідного дому, багато хто був змушений почати життя по новому. Звичайно, що залишатись в нашій місцевості не було в же сенсу, в маленькому містечку важко знайти будь-яку роботу. Люди були вимушені переїжати до більших міст, щоб шукати роботу, житло, будувати житя на ново. На сьогоднішній день в нашій місцевості  вже немає такого великого напливу людей котрі тікають перед жахіттям війни. Але наші серця залишились відкритими і готовими допомагати. Тому ми вирішили допомагати людям які попри небезпечні воєнні дії залишились у своїх домівках.

У нас появилась можливість поїхати до них і допомагати їм. На початку цього місяця нам вдалось завезти в керунок Авдієвки близько 200 продуктовиз пакунків. Також мали можливість побачитись з нашими Браїлівськими військовими які проходять свою службу в цьому керунку. Звичайно, що в цю допомогу залучено також багато різних благодійних організацій, деякі організації привозять допомогу з закордону, деякі допомагають нам дістатись у важко доступні місця, де ще досі тривають бойові дії. Коли потребуючі люди  отримують допомогу, то дуже радіють тому, що вони розуміють, що залишились не одні у своїй біді. Найбільше радіють нашими українськими продуктами домашньою випічкою, овочами які ми мали можливість виростити на наших городах, домашні закрутки теж стають в принагоді. Тому важливо у цей не легкий час вміти поділись з тими хто цього потребує. Заохочуємо наших парафіян та мешканців Браїлова долучитись до цієї не одноразової допомоги. У нас є можливість поїхати на звільнені території, або на ті де ще відбуваються бої, щоб в конкретний спосіб конкретним людям особисто передати допомогу від нас усіх.

Вам також має сподобатись...